Χρώμα

Το  Εκπαιδευτήριο  Σχεδίου  Ζαχαράκης , πάντα κοντά στις ανάγκες των παιδιών και της οικογένειας, ανακοινώνει έναρξη Τμημάτων Δημιουργικής Απασχόλησης.

Το πρώτο βήμα είναι η δημιουργία ενός οικείου περιβάλλοντος, το Εργαστήρι Ζωγραφικής & Δημιουργικής Έκφρασης, όπου το κάθε μέλος αυτής της παρέας  θα μπαίνει με διάθεση να  χαλαρώσει, να γελάσει, να παίξει, να  πειραματιστεί και να διευρύνει τους ορίζοντες του.

O χώρος μας έχει τη δυνατότητα να παρέχει άριστη υποστήριξη σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκεται ο κάθε μαθητής σε κάθε ηλικία.

Η σωστή οργάνωση, το εξατομικευμένο  μάθημα, η θεωρητική διδασκαλία   σκοπεύουν στο να αποκτήσει κανείς συνολική εικόνα και ποιοτική μόρφωση γύρω από την τέχνη.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή, με αποτέλεσμα το μάθημα να έχει τη μορφή ιδιαίτερου.

ΤΜΗΜΑ  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ  ΣΠΟΥΔΩΝ (PORTFOLIO)

Το τμήμα αυτό, απευθύνεται στους μαθητές που κάνουν αίτηση στις Αρχιτεκτονικές Σχολές των εγκρίτων πανεπιστημίων του εξωτερικού ή σε  Art & Design σχολές, όπου απαιτείται  ένας φάκελος εργασιών (Portfolio) για να προβάλουν το έργο τους, τις ιδέες και τις δεξιότητες τους.

Στο τμήμα προετοιμασίας σπουδών,οι μαθητές δημιουργούν  ένα δυνατό portfolio που αντανακλά τις γνώσεις που έχουν πάρει και το προσωπικό στυλ που έχουν διαμορφώσει.

Το portfolio πρέπει να περιέχει πολλές και διαφορετικών θεμάτων εργασίες που θα τους χαρακτηρίζουν και να δίνει το προσωπικό στίγμα για την ποιότητα της εργασίας, τόσο σε θέματα τεχνικής όσο και αισθητικής. Αλλωστε είναι και η ταυτότητα τους


ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ  «ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ»

Το μάθημα απευθύνεται σε νέους και ενήλικες που είτε είναι αρχάριοι είτε προχωρημένοι, θέλουν να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους και αποκτήσουν μια σφαιρική αντίληψη της τέχνης σήμερα.

Σκοπός της σπουδής είναι ο καθένας να αποκτήσει μια πιο άμεση σχέση με την ζωγραφική, να έρθει σε επαφή με μια καινούρια γλώσσα έκφρασης και να αναπτύξει με δημιουργικό τρόπο μια προσωπική εικαστική ματιά.


ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Σε παιχνιδιάρικο κλίμα και με ανεβασμένη διάθεση, υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με πρωταγωνιστή την τέχνη και την αγάπη για τη γνώση μέσα από δημιουργίες που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας από 6 έως 10 ετών και είναι προσαρμοσμένο για να καλύψει τις εκφραστικές ανάγκες των παιδιών, φιλοδοξεί δε να συμβάλει δημιουργικά στην ψυχοκινητική εξέλιξη, ελευθερώνοντας τη φαντασία τους και αξιοποιώντας τις δημιουργικές τους ικανότητες.

Θεωρία του Χρώματος :

  • Υλικά
  • Μέθοδοι
  • Τεχνικές
  • Ψυχολογία του Χρώματος

Εφαρμογές :

  • Τέμπερα
  • Ακουαρέλλα
  • Ξηρό Παστέλ
  • Ακρυλικό
  • Κολάζ